De Wastewatchers gaan voedselverspilling in kaart brengen en terugdringen bij bedrijven in Wageningen, in het kader van het klimaatplan Wageningen en roept bedrijven in Wageningen op om mee te doen.

Zoals ook gedeeld op HoogenLaag.nl: Actie tegen voedselverspilling Wageningen

Wastewatchers in Wageningen

Sinds januari hebben de Wastewatchers het licht gezien. Na omzwervingen in Utrecht en Amsterdam zijn ze gevestigd in het mooie Wageningen. Om Wageningen een warm welkom te heten, willen de Wastewatchers hun steentje bijdragen en komen met een actie die kosteloos is voor alle (horeca)bedrijven in Gemeente Wageningen.

De keuze voor Wageningen was een logische, het is één van de meest voedselbewuste gemeentes van Nederland. Dit wordt onderstreept in het Klimaatplan Wageningen. De doelstelling van dit plan is om Wageningen in 2030 klimaatneutraal te maken. Een belangrijk onderdeel in dit klimaatplan is het terugdringen van voedselverspilling, want voedselverspilling draagt alleen al voor circa 10% bij aan het broeikaseffect.

Duurzame lentemarkt

Om dit klimaatplan kracht bij te zetten is er op maandag 2 april de duurzame lentemarkt in het centrum van Wageningen. De Wastewatchers zijn hier te vinden. Bedrijven die geïnteresseerd zijn om mee te doen aan de actie, zijn van harte welkom voor een kennismaking of nadere uitleg.

Wastewatchers

De Wastewatchers buigen zich over het vraagstuk voedselverspilling samen met bedrijfsrestaurants, hotels, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en congrescentra. Door data over voedselverspilling te verzamelen, middels een eigen prijswinnende tool, kunnen wij voedselverspilling analyseren en onderzoeken. Met onze klanten zoeken wij naar de oorzaken en datagedreven oplossingen die het mogelijk maken om voedselverspilling preventief en fundamenteel te reduceren.

De actie houdt in dat alle bedrijven in Wageningen geheel vrijblijvend twee maanden lang kosteloos gebruik mogen maken van de Wastewatchers tool. Hiermee krijgen ze een gepersonaliseerde online omgeving om voedselverspilling te monitoren, te analyseren en mogelijk te reduceren. Ook ontvangt elke deelnemer een magazine met de resultaten met de deelnemers uit Wageningen.

Geïnteresseerd in de actie van de Wastewatchers? Check: www.wastewatchers.eu/actie-wageningen. Je kan ons benaderen op de duurzame lentemarkt 2 april.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn