Harm Edens/BNR interviewt wekelijks experts van binnen en buiten de Rabobank over de vraag hoe een bank kan bijdragen aan een betere wereld. Dit keer Thomas Luttikhold van Wastewatchers over hoe minder voedselverspilling uiteindelijk méér oplevert.

Thomas Luttikhold is oprichter van Wastewatchers, een jong bedrijf dat zich inzet tegen voedselverspilling. Dit doen zij met een eigen ontwikkelde anti-food waste tool en door (big) data onderzoek naar het ontstaan van voedselverspilling.

Zoals gedeeld op rabobank.com

Citaten uit de podcast: voedselverspilling en big data

“Een derde van de hele wereldproductie wordt verspild, voordat het überhaupt op een bord komt.”

“Het kan zijn dat er te veel aangeboden wordt. We zagen bijvoorbeeld dat broodjes rosbief niet populair zijn op een maandag of een dinsdag.”

“We zien dat hele grote cateringbedrijven procentpunten van hun totale verspilling reduceren. Afhankelijk van de grootte van die bedrijven hebben we het over duizenden tot tienduizenden euro’s. Sommige bedrijven maken zelfs meer omzet.”

“Als je de kennis hebt om je middelen beter neer te zetten op de momenten dan de kans groter is dat je ze verkoopt, dan hoef je geen econoom te zijn om te snappen dat je dan meer verkoopt. En uiteindelijk meer winst maakt.”

“Ik probeer liever op een economische manier te zeggen: kijk, dit is het alternatief waarmee je het anders kunt doen. Jullie bepalen of het beter is, maar ik zou het wel weten. Dan zie je dat ze sneller geneigd zijn om te veranderen.”

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn