Dagelijks worden tonnen aan goed voedsel in de kliko van restaurants gegooid. In Nederland heeft deze verspilling jaarlijks een waarde van €2 miljard! Vind jij dit ook onbegrijpelijk? En wil jij een onderzoeksstagiair worden? Dan is de volgende stage iets voor jou.

Het probleem voedselverspilling

De hospitality branche is voor 20% verantwoordelijk voor het voedselverspilling probleem en gooit daarmee dagelijks onnodig veel eten weg. Zonde, zowel voor het milieu als voor hun portemonnee. Vaak is het hebben van onvoldoende kennis de reden waarom bedrijven doen wat ze doen. Wastewatchers doet onderzoek naar daadwerkelijke reden waarom voedselverspilling ontstaat en zet data om in (praktische) adviezen waarmee de hospitality branche mee geholpen is.

Wat wij vragen

Als stagiair verstek je onze afdeling Onderzoek. Samen met je begeleider en collega’s doe je op twee fronten onderzoek: (big) data analyses, die op langer termijn trends en verklaringen opleveren over verspillingspatronen en praktische onderzoeken, waarbij wij per kwartaal een hypothese testen op de werkvloer. Dit kan gedaan worden bij: Hotels, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en/of bedrijfsrestaurants. Onder begeleiding word je wegwijs gemaakt in de groeiende massa aan data.

De Wastewatchers

Het doel van de Wastewatchers is om voedselverspilling preventief tegen te gaan door het verschaffen van inzicht en kennis. Dit doen wij door het ophalen van data op de werkvloer, hierop (big) data analyses te verrichten en daarmee waardevolle oplossingen te bieden. Kennis, en daarmee inzicht bieden  over voedselverspilling, is ons product.

Wat heb jij te bieden?

Bij Wastewatchers geloven wij niet in overdreven (kracht)termen en overtreffende bijvoeglijke naamwoorden. Als jij denkt dat dit jouw functie is, willen wij dat jij reageert. Het hebben van een horeca achtergrond, gevoel voor cijfers en sterk zijn in (Nederlandse) taal zijn pluspunten.

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Begeleiding om je stage succesvol af te ronden.
  • Een stagevergoeding.
  • De ruimte om je eigen inbreng te geven in jouw stage/onderzoek.
  • Een jong ambitieus team dat gemotiveerd is om hun tanden te zetten in hedendaags maatschappelijke problematiek.

Denk jij dat jij de persoon bent die wij zoeken? Verspil dan geen tijd en reageer als de wiedeweerga!

Stuur jouw cv en motivatie aan contact@wastewatchers.eu. Eventuele vragen en/of opmerkingen mogen ook naar contact@wastewatchers.eu.