Afgelopen week was het prachtig weer in Nederland, maar wat betekent dat voor onze eetlust?

Je zal het misschien al bij jezelf gemerkt hebben, door de hoge temperaturen krijg je andere behoeftes. Veel mensen hebben bij hogere temperaturen een verminderd hongergevoel. Een reden hiervoor is dat je lichaam minder energie verbruikt om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Daarnaast houdt men over het algemeen ook meer vocht vast, waardoor mensen last kunnen hebben van een opgeblazen gevoel. 

Top en Flop

Wat consumenten/bezoekers vaker consumeren op een warme dag zijn salades, warme of koude soep zoals gazpacho en fruit.

Wat consumenten aantoonbaar minder consumeneren op een warme dag zijn koolhydraten, dus pasta en brood.

Meer voedselverspilling bij warm weer

In alle metingen geregistreerd in de Wastewatchers database zien wij dat een groot deel van de producten rode verspillingspercentages tonen, wat betekent dat ze meer verspild zijn dan aan het begin van de week. Vermoedelijk komt dit door de verminderde eetlust van mensen, waarop niet voldoende op geanticipeerd is. Wij zien het vaker gebeuren dat als het mooi weer is, en zeker vlak in het begin van de lente, dat de verspilling dan omhoog schiet. Omgekeerd zien wij dat producten die juist populairder zijn bij het warme weer, zoals fruit en sappen, een daling in verspilling laten zien. 

Tabel 1: cijfers voedselverspilling week 16 uit de Wastewatchers database.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn