Hoi, mijn naam is Sophie en ik ben bijna afgestudeerd als trendwatcher en conceptontwikkelaar. Op dit moment schrijf ik mijn scriptie voor Wastewatchers en daarnaast houd ik jullie ook graag op de hoogte van verschillende ontwikkelingen die mij zijn opgevallen.
Sophie Veenstra
Afstudeerder trendwatching en conceptontwikkeling

Sneakers met straatkauwgomzolen

Gezien op adformatie.nl

Hoe vaak heb jij wel eens kauwgom op straat gegooid? In Amsterdam kampen ze zelfs met een kauwgomprobleem, er belandt namelijk jaarlijks zo’n 1,5 miljoen kilo kauwgom op straat. Mensen hebben er last van en het kan wel 25 jaar duren voordat kauwgom vergaat. Daarnaast  kost het de gemeente miljoenen euro’s om het te laten verwijderen. Een groep genaamd de Amsterdam Metropolitan Area is een campagne gestart tegen zwerfkauwgom: gum-shoes. Kauwgom schijnt namelijk een enorm goed product te zijn om rubber van te maken. Publicis One, Gum-Tec en Explicit Wear ontwikkeleden samen een sneaker met een leuk detail: de kaart van Amsterdam op de zool. De schoenen zijn eind juni te koop bij Hudson Bay Amsterdam en via www.gumshoe.amsterdam.

Plastic en voedselverspilling

Gezien op mo.be 

Daarnaast is er de afgelopen weken een hoop commotie geweest over plastic verpakkingen. Helpt het wel tegen het bederven van voedsel of niet? Volgens Friends of the Earth en Zero Waste Europe helpt het niet tegen voedselverspilling. In supermarkten in Europa wordt 37% van de producten in plastic verpakt. Vaak gebruiken deze supermarkten plastic dat eenmalig gebruikt kan worden, waardoor het plastic al snel wordt weggegooid. Hiervoor heeft de Albert Heijn een oplossing bedacht, namelijk een groente-en fruitzak met een toegevoegd mineraal waardoor het rijpingsproces wordt vertraagd. Zo wordt het weggooien van overrijp groente en fruit tegen gegaan.

Gekleurde pizzabodems

gezien op foodclicks.nl

Tenslotte nog een leuke eettip voor vanavond als je geen zin hebt om te koken, namelijk de nieuwe pizza’s van Dr. Oetker met een groentebodem! Je kunt kiezen uit een groentebodem van spinazie, bloemkool en bieten. De verpakking van de nieuwe pizza’s zijn erg kleurrijk en zijn zo gemaakt zodat wij het associëren met foodtrucks en foodfestivals. Daarnaast is de pizza ook nog eens een stuk gezonder, iets wat ook helemaal van deze tijd is. De pizza’s zijn bij verschillende supermarkten te koop voor €3,39.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn