Wastewatchers lanceert magazine over voedselverspilling voor horeca en zorgsector. Met de nieuwste kennis, de laatste resultaten, leuke weetjes en meest interessante bevindingen over voedselverspilling. Met als doel om kennis over voedselverspilling onder een breder publiek te delen.

 

Hoezo een magazine?

Sinds 2016 proberen wij ons steentje bij te dragen aan het maatschappelijke vraagstuk voedselverspilling. Door het inzetten van onze online software, weten wij steeds meer hoe en waarom voedselverspilling ontstaat. Alleen kwamen wij er achter dat deze kennis middels digitale content een stuk minder opgenomen werd dan ‘echte’ content, bijvoorbeeld in de vorm van een magazine. Content die je vast kan houden, die je kan tonen aan anderen en kennis die je kan bewaren. Deze drie belangrijke elementen ontbraken bij het verspreiden van kennis over voedselverspilling en heeft ons doen kiezen voor een hard copy magazine. 

Wanneer verschijnt het magazine?

Elk kwartaal wordt het uitgebracht en kent elk kwartaal zijn eigen thema. 

Waar schrijven jullie zoal over?

Het eerstvolgende magazine heeft bijvoorbeeld het thema soep, omdat wij momenteel een groot ‘ondersoep’ aan het doen zijn naar geredde groentensoepen in bedrijfsrestaurants zoals Kromkommersoep en Barstensvol van de Verspillingsfabriek. Hoe doen deze het ten opzichte van ‘normale’ soepen en hoe communiceer je deze soepen het beste naar je klanten?  Dit kun je bijvoorbeeld vinden in ons volgende magazine. Daarnaast blikken we terug op het afgelopen kwartaal en kijken we naar het kwartaal voor de boeg.

En voor wie is jullie magazine? 

Initieel is het magazine bedacht voor de gebruikers (chef) van de online software van Wastewatchers. Snel kwamen wij erachter dat de onderzoeken die worden gepubliceerd waardevol zijn voor een breder publiek, om voedselverspilling te reduceren en te voorkomen. Daarom brengen wij zowel een hard copy versie uit, voornamelijk voor onze gebruikers, als een digitale variant verkrijgbaar via de website. 

Maar euh, zo’n magazine is toch helemaal niet duurzaam? 

Wij gaan niet ontkennen dat het produceren van een magazine een dusdanige footprint heeft. Alleen hebben wij de afweging gemaakt dat met de impact die wij kunnen maken met het magazine er hopelijk zoveel voedselverspilling gereduceerd kan worden, dat dit magazine netto beter is qua duurzaamheid. Per kwartaal zijn wij transparant over de footprint van het magazine en delen de feiten en cijfers over de footprint van die specifieke oplage. 

Waar kan ik jullie magazine vinden?

Alles is te vinden op onze speciale pagina: wastewatchers.eu/magazine

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn