Wist je dat in Nederlandse bedrijfsrestaurants gemiddeld 1 op de 3 bezoekers een kopje soep neemt tijdens de lunch?

Dat wijzen de cijfers uit de Wastewatchers database uit, welke tot stand komen door vele chefs die dagelijks gebruik maken van de Wastewatchers software. Dit feitje hebben wij onderzocht in het kader van ons ‘grote ondersoep’. Waarin wij onderzoek doen naar geredde groenten soepen zoals die van Kromkommer of De Verspillingsfabriek. In het bijzonder onderzoeken wij in bedrijfsrestaurants de mate van verspilling van deze soepen ten opzichte van ‘normale’ soepen en de consumptie van deze soepen, wederom ten opzichte van de ‘normale’ soepen. 

Geredde groentensoepen

In Nederland worden veel groenten verspild, doordat ze niet ‘goed’ genoeg zijn voor de supermarkt door bijvoorbeeld misvorming of grootte. Gelukkig hebben de Verspillingsfabriek en Kromkommer hier over nagedacht. Ze zijn begonnen met de productie van geredde groenten soepen. Deze soepen bieden ze ook aan in bedrijfsrestaurants. Wij zijn fan, want hoe meer geredde groenten hoe beter. We hebben onderzocht hoe er nog meer mensen groenten kunnen gaan redden door het eten van soep. 

Waarom is het nuttig om de consumptie per bezoeker te weten?

Dat 1 op de 3 bezoekers voor een kopje soep gaat, betekent dat je in een kantoorpand met 400 medewerkers al gauw aan een liter of 27 soep per dag zit. Deze cijfers zijn voor de Wastewatchers essentieel om voedselverspilling te voorspellen in bepaalde bedrijfsrestaurants. Immers, weet je het aantal bezoekers en de consumptie per bezoeker? Dan is het mogelijk om nauwkeurig de afzet te schatten, wat weer evident is voor het voorkomen van voedselverspilling.  

Tip voor volgende week

In de aankomende weken duiken wij verder in de materie van de bedrijfsrestaurantssoepen. Volgende week kijken wij naar de type soepen die de consumenten het meest én het minst kiezen. Kortom, stay tuned en alvast eet smakelijk ! 

Meer informatie over het grote ondersoep is te vinden in ons magazine

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn