Groentensoep is de populairste soep in Nederlandse bedrijfsrestaurants

Vandaag willen we je weer wat vertellen over soepen. Zoals we vorige week al aan gaven hebben we onderzoek gedaan naar geredde groenten soepen vergroot kan worden. We hebben twee meet perioden gehouden, waarin we hebben getest of we door middel van verschillende manieren van communicatie, de verkoop konden vergroten. De soep die het vaakst aangeboden wordt is Nederlandse bedrijfsrestaurants is groentensoep, gevolgd door tomatensoep en champignonsoep.

Geredde groenten soepen

Dit feitje komt uit een groter onderzoek, namelijk ons ‘grote ondersoep’, waarbij wij onderzoek gedaan hebben naar soepen in het algemeen en geredde groenten soepen. In Nederland worden veel groenten verspild, doordat ze niet ‘goed’ genoeg zijn voor de supermarkt door bijvoorbeeld misvorming of grootte. Gelukkig hebben de Verspillingsfabriek en Kromkommer hier over nagedacht. Ze zijn begonnen met de productie van geredde groenten soepen. Deze soepen bieden ze ook aan in bedrijfsrestaurants. Wij zijn fan, want hoe meer geredde groenten hoe beter. We hebben onderzocht hoe er nog meer mensen groenten kunnen gaan redden door het eten van soep. 

Waarom is het nuttig om de populairste soepen te weten?

De populairste soepen zijn hardlopers. Zet je deze soepen neer, dan stuw je zeer waarschijnlijk de afzet én misschien ook wel de verspilling van het alternatief dat naast één van de populairste soepen staan. Deze cijfers zijn voor de Wastewatchers essentieel om voedselverspilling te verklaren en te voorspellen in bepaalde bedrijfsrestaurants. Immers, weet je de populairste soepen, dan is het mogelijk om rekening te houden met eetpatronen van de consument.

Tip voor volgende week

In de aankomende weken duiken wij verder in de materie van de bedrijfsrestaurantssoepen. Volgende week kijken wij naar de type soepen de meeste verspilling hebben. Kortom, stay tuned en alvast eet smakelijk ! 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn