Dit recept is uitermate geschikt om te maken van restjes, want wie heeft er nou niet nog wat oud brood liggen en  verschillende groenten in de koelkast! Daarnaast is het ook nog een uiterst smakelijke Bruschetta die je kan serveren op een feestje of tijdens de borrel.

Persoonlijke note
Sommige zullen zeggen dat dit geen complete maaltijd is, omdat er een component koolhydraat ontbreekt, zoals rijst, aardappelen of pasta. Uiteraard is dit naar eigen smaak, maar met de juiste grote plakken brood is deze maaltijd in mijn optiek vullend genoeg. Eventueel kun je er nog enkele krieltjes bij bakken, maar ik kies ervoor om dit niet te doen.

Daarnaast zorg ik ervoor dat ik minstens 250gram groenten ga grillen, zodat ik aan mijn dagelijkse behoefte groenten kom. Mocht dit niet allemaal op de twee broodjes passen? Dan serveer ik dat in een bakje daarnaast.

 Ingrediënten voor 2 personen

4 grote plakken brood (zuurdesem brood of pain de campagne brood)

2 rode, gele of oranje paprika’s

1 courgette

1 aubergine

4 teentjes knoflook

pot (400g) kikkererwten

3 el tahini (sesampasta)

3 el citroensap

1 el olijfolie

peper en zout

een half bouillonblokje groenten

Recept:

Voor de hummus
Verhit de kikkererwten in een pan met het bouillonblokje en water, zorg ervoor dat de kikkererwten net onder het water staan in de pan. Dan heb je genoeg water. Wanneer de kikkererwten verhit zijn, ze hoeven niet te koken, plaats je de kikkererwten met een beetje water in de blender en pureer je dit. Voeg vervolgens twee knoflooktenen, de tahini en citroensap toe. Blend dit nogmaals, waarna je als laatst de olijfolie en eventueel zout aan toegevoegd. Blend dit vervolgens tot de gewenste structuur bereikt is.

Voor de gegrilde groenten
Mocht je een grillpan hebben, dan zou ik de paprika, aubergine en de courgette in de grillpan grillen. Anders is de oven een goede tweede. Bij het grillen is het altijd van belang dat je de producten insmeert met olie en niet de grilpan of de grillplaat van de oven. Snijd de groenten. De courgette en de aubergine probeer je in plakken te snijden met een snijmachine, mandoline of een schilmesje. De paprika snijd je in stroken, waarna je deze in een bakje doet. Besprenkel dit vervolgens met enkele eetlepels olijfolie. Gril de producten vervolgens circa 4 a 5 minuten per kant, zodat je een mooie bruine streep op het de groenten krijgt én het product gaar wordt.

Voor de bruschetta
Mocht je nog geen brood in gesneden stukken hebben, snijd dan dikke plakken brood af van circa 2cm. Zuurdesem bollen of pain de campagne brood is hier uitermate geschikt voor. Pak vervolgens twee knoflooktenen en wrijf één teen uit over twee sneden brood. en bak dit kort af in de een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius voor circa 6 a 8 minuten. Wanneer het brood een beetje afgekoeld is, doe je de hummus op het bruschetta en top je de bruschetta af met de gegrilde groenten.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn