Verspillingspercentages van verschillende soepen

Vandaag, zoals je misschien van ons al gewend bent, willen wij weer een tipje delen over de soepen! Zoals wij in eerdere artikelen aan gaven hebben wij onderzoek gedaan naar  geredde groenten soepen. In deze metingen is het ook van belang om de weten wat ‘normale’ soepen doen qua verspillingspercentage. In dit artikel delen wij de verspillingspercentages van de drie productgroepen die gebruikers registreerd hebben in de Wastewatchers database, namelijk ‘soep’, ‘bouillon’ en ‘gebonden soep’. Van alle drie de producten wordt ‘bouillon’ zowel het meest geregistreerd als het meest verspild! Gevolg door de ‘gebonden soep’ en daarna het product ‘soep’. De verspillingspercentages zijn respectievelijk 8.98 , 7.11 en 6.78.

Geredde groenten soepen

Dit feitje komt uit een groter onderzoek, namelijk ons ‘grote ondersoep’, waarbij wij onderzoek gedaan hebben naar soepen in het algemeen en geredde groenten soepen. In Nederland worden veel groenten verspild, doordat ze niet ‘goed’ genoeg zijn voor de supermarkt door bijvoorbeeld misvorming of grootte. Gelukkig hebben de Verspillingsfabriek en Kromkommer hier over nagedacht. Ze zijn begonnen met de productie van geredde groenten soepen. Deze soepen bieden ze ook aan in bedrijfsrestaurants. Wij zijn fan, want hoe meer geredde groenten hoe beter. We hebben onderzocht hoe er nog meer mensen groenten kunnen gaan redden door het eten van soep. 

Waarom is het nuttig om de verspillingspercentages van soepen te weten?

Het lijkt een open deur, maar het weten welke soep het meest verspild worden geeft direct focus en aandacht naar het product die dat het meest verdiend. Het gemiddelde bedrijfsrestaurant mag er van uit gaan dat gemiddeld 8% van alle bouillons niet verkocht raakt, wat natuurlijk zonde is, zowel voor de productie van het product als het geld dat hiermee vernietigd wordt. 

Tip voor volgende week

De volgende week duiken wij weer in de materie van de bedrijfsrestaurantssoepen. Volgende week kijken wij naar populariteit en de consumptie van verschillende type soepen. Kortom, stay tuned en alvast eet smakelijk ! 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn