Gebonden soep meest geconsumeerde soep van Nederland

Vandaag, zoals je misschien van ons al gewend bent, willen wij weer een tipje delen over de soepen! Zoals wij in eerdere artikelen aan gaven hebben wij onderzoek gedaan naar  geredde groenten soepen. In dit artikel delen wij de mate van consumptie per type soep, wat wij de populariteit van soepsoort noemen. Immers, hoe meer een bepaalde soep geconsumeerd wordt, hoe groter de kans is dat deze soep populairder is dan andere soepen. 

De meest populaire soep is de gebonden soep, gevolgd door de bouillon. Speciale geredde soepen, zoals Kromkommersoep en de Verspillingsfabrieksoep (Barstensvol) scoren voorlopig nog lager dan de ‘normale’ soepen. Dit komt voornamelijk, omdat deze soepen nog beduidend minder aangeboden worden dan ‘normale’ soepen. Hierdoor krijgen ze ook niet de gelijke kans om even populair te zijn. Immers, je moet soep wel aanbieden om te kunnen verkopen. 

Geredde groenten soepen

Dit feitje komt uit een groter onderzoek, namelijk ons ‘grote ondersoep’, waarbij wij onderzoek gedaan hebben naar soepen in het algemeen en geredde groenten soepen. In Nederland worden veel groenten verspild, doordat ze niet ‘goed’ genoeg zijn voor de supermarkt door bijvoorbeeld misvorming of grootte. Gelukkig hebben de Verspillingsfabriek en Kromkommer hier over nagedacht. Ze zijn begonnen met de productie van geredde groenten soepen. Deze soepen bieden ze ook aan in bedrijfsrestaurants. Wij zijn fan, want hoe meer geredde groenten hoe beter. We hebben onderzocht hoe er nog meer mensen groenten kunnen gaan redden door het eten van soep. 

Waarom is het nuttig om dit te weten?

Als bedrijfsrestaurants weten welke soep op welk moment het meest geconsumeerd wordt en daarmee aangeeft wanneer deze soep populair is, kunnen bedrijfsrestaurants sturen op deze informatie. Een mooi voorbeeld: Als je weet dat een gebonden mosterdsoep het meest geconsumeerd wordt op een vrijdag en tomatensoep het meest op een dinsdag. Dan zet je op een dinsdag meer tomatensoep neer in plaats van gebonden mosterdsoep. Hiermee reduceer je de kans dat de gebonden mosterdsoep verspild raakt. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn