Afgelopen dinsdag 26 juni 2018 overhandigde gedeputeerde Michiel Scheffer het Gelderse circulaire estafettestokje aan wethouder Lara de Brito van Wageningen. Als proeftuin zet Wageningen zich in voor het verminderen van voedselverspilling. Wastewatchers was één van de organisaties die het estafettestokje aannamen.

Klimaatontbijt

De overhandiging van het circulaire estafettestokje vond plaats tijdens het Klimaatontbijt in de bibliotheek van Wageningen. Wethouder Lara de Brito geeft het estafettestokje door aan Wageningse organisaties die zich eveneens inzetten voor een circulaire economie, zoals Wageningen University & Research, Wing, Wastewatchers, de Rabobank en Circle Smart.

Wat is de Circulaire Estafette

Het duurzame estafettestokje is in 2014 door Green Capital Challenge in het leven geroepen. Het estafettestokje is 60 keer overhandigd aan duurzame initiatieven in Nijmegen. De provincie wil het estafettestokje verder Gelderland in brengen. Zo zetten we de mooiste circulaire projecten in de spotlights. Na Apeldoorn, Brummen, Rheden, Lochem, Arnhem en Overbetuwe, Bronckhorst en Zevenaar neemt Wageningen als 9e gemeente het stokje over.

Meer informatie: Gelderse Circulaire Estafette 

Wastewatchers als klimaatpartner

Het klimaatontbijt had nog een tweede agendapunt, namelijk het klimaatpartnerschap van enkele nieuwe deelnemers. Wastewatchers was er hier wederom één van. De gemeente Wageningen en Wageningse bedrijven, instellingen en organisaties gaan samenwerken om Wageningen klimaatneutraal te maken in 2030. Daarvoor is een gezamenlijk klimaatplan opgesteld, dat inmiddels door 30 ‘klimaatpartners’ is onderschreven. Er wordt  vooral ingezet op projecten die een grote bijdrage kunnen leveren aan het bereiken van de doelstelling. 

Meer informatie daarover: klimaatplan Wageningen

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn