Een mooie mijlpaal in het nog prille bestaan van Wastewatchers. Afgelopen week werd er in de Wastewatchers database de 150.000ste unieke meting geregistreerd! Voor ons een mooi moment om even bij stil te staan. 

Waarom is het belangrijk om veel data te hebben?

“You can have data without information, but you cannot have information without data.”

Om voedselverspilling preventief tegen te gaan is het essentieel om data te hebben. Data verschaft namelijk informatie over waarom het probleem ontstaat en waar de oorzaak van het probleem zit. De Wastewatchers gebruiken deze data om dus te begrijpen waarom voedselverspilling onstaat. Onze mantra is dan ook data – kennis – aanpassingen. Het hebben van data stelt ons in staat om meer kennis over het onderwerp te verkrijgen. Meer kennis stelt ons vervolgens in staat om meer aanpassingen aan te bevelen, welke ervoor zorgen dat voedselverspilling gereduceerd kan worden. De resultaten van deze aanpassingen monitoren wij weer in de vorm van data, waarmee de cirkel rond is. 

Wat is er mogelijk met de data?

“Without big data analytics, companies are blind and deaf, wandering out onto the web like deer on a freeway.”

Waarom loopt op de ene dag die goed lopende snack niet? En waarom komen mijn bezoekers op de ene dag niet? Veel chefs zullen ervaren dat ze onderhevig zijn aan externe variabelen waar ze geen invloed op hebben. Dit klopt! Want elke dag is anders. Alleen … Wanneer er naar data gekeken wordt is het mogelijk om stelselmatige patronen in deze onvoorspelbaarheid te zien. Hoe meer data er bekend is over het ontstaan van voedselverspilling, hoe meer het duidelijk is wat de patronen zijn die er dagelijks ontstaan op de werkvloer. Op een gegeven moment is er zoveel verzameld dat er ook naar de toekomst gekeken kan worden, forecasting. Hoeveel mensen komen er? Hoeveel gaan ze consumeren? En hoeveel afzet moet ik produceren? Deze drie elementen zijn mogelijk als er maar genoeg data ten grondslag ligt. Drie elementen waar de Wastewatchers hard mee bezig zijn. 

Hoe kan ik bijdragen aan meer data?

Ben jij werkzaam bij een (bedrijfs)restaurant, hotel, ziekenhuis, verzorgingstehuis en/of congresscentrum? Kijk dan vooral even hier wat wij te bieden hebben en/of verstuur een berichtje naar ons via onze contactpagina. Dan helpen wij graag om data te verzamelen en deze om te zetten naar kennis! 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn