Voor het Startup In Residence programma van de Gemeente Den Haag dingt Wastewatchers mee om een grote aanbesteding te winnen. De aanbesteding om banqueting waste tegen te gaan. Op dinsdag 4 september wordt de winnaar bekend gemaakt. Voor het programma werd Thomas geïnterviewd, waaruit het volgende interview kwam. 

Zoals gedeeld op Startup In Residence The Hague

Ontmoet Wastewatchers

Ontmoet Wastewatchers: een startup die alles op alles zet om #voedselverspilling tegen te gaan! En deelnemer van de SIR challenge “No Lunch to Waste”.

Hoe ontstond Wastewatchers

Thomas Luttikhold van Wastewatchers is begonnen in de horeca waar hij zag hoeveel voedsel er werd weggegooid. Tijdens zijn studie bedrijfseconomie leerde hij ook de economische gevolgen van voedselverspilling. Hier was serieus geld mee te besparen! Met zijn achtergrond in de #horeca, kennis van #bedrijfseconomie en passie voor het onderwerp besloot Thomas Wastewatchers op te bouwen. Met Wastewatchers heeft hij een technische tool ontwikkeld om voedselverspilling in cijfers uit te drukken en daarbij de reductie in verspilling zichtbaar te maken.

Waarom meedoen met Startup In Residence van de Gemeente Den Haag?

“Het voedselprobleem is onze passie en door verschillende opdrachten die wij hebben gedaan bij ministeries in Den Haag hebben we veel kennis van banqueting. Daarom sprak deze challenge van Gemeente Den Haag ons aan. Door deze samenwerking aan te gaan krijgen wij ons product nog meer onder de loop. Daarnaast vonden wij het interessant om met deze opdracht ook echt iets te kunnen veranderen. Het is een kans om te kijken hoe we implementatie kunnen toepassen.”

Ervaringen tot nu toe?

“De inhoud van het programma is leerzaam. Je wordt tijdens de sessies kort en krachtig (weer) bewust gemaakt over de basis principes van het faciliteren van een oplossing. Daarnaast krijg je via het SIR programma ook makkelijk contacten wat normaal gesproken lastiger is als buitenstaander. Dit is waardevol voor ons onderzoek.”

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn