In het afgelopen kwartaal hebben wij in de soep geleefd en dat heeft wat interessante inzichten opgedaan. Deze vreemde en merkwaardige soepen willen wij graag delen, hoewel ze misschien raar klinken doen sommige het best goed! Anderen maken er een soepzootje van… Dit zijn de horror recepten waar wij om gelachen hebben de afgelopen periode. 

Dit artikel is ook gedeeld in ons laatste magazine. Vind deze (online) op www.wastewatchers.eu/magazine

Blauwe kaassoep

Hier schrok ik zelf een beetje van, wellicht omdat ik geen liefhebber ben, maar hij staat op het menu in sommige etablissementen! Daaraan toegevoegd wordt hij ook netjes opgegeten, want een gemiddeld verspillingspercentage van 7% is niet slecht!  

Chicken bucket soep

Hij kwam slechts één keer voor, maar met 0% verspilling blijkbaar gewild, wellicht heeft de chef de 11 kruiden van de kolonel onder de smiezen!

Tomaten mayonaise soep

Een interessante combinatie, die helaas later in de tool is gecorrigeerd, maar heeft ons een leuke maandagochtend bezorgd!

Zeewier groentesoep

Tja, dat zeewier moet zwemmen zijn we het over eens maar dit lijkt niet de oplossing. Helaas werd van deze meting ook de helft weggegooid, misschien volgende keer toch maar zeekraal?

Kikkererwtensoep

Dat de kikkererwten hot en happening zijn is misschien een understatement, toch vinden ze in de soepen niet veel succes. Een gemiddeld verspillingspercentage van 21% is niet weinig, maar als we het vergelijken met een soortgelijke soep (linzensoep) zien we daar 23% verspilling. Moet de klassieker plaatsmaken voor de hippe kikkererwt, of is het tijdelijke glorie?

Mexicano soepvlees soep

Last but not least, kennen we deze topper uit de friettent op de hoek. Dan wordt er wel gekozen voor een andere bereidingsmethode, maar misschien is garen in bouillon de nieuwe snack? Hij werd niet verspild, dus ik ben benieuwd of we hem nog een keer terug zien!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn