Afgelopen weekend is de klok weer verzet naar wintertijd. Vermoedelijk is het toeval, maar het koude grijze weer, dat ons sinds maandag treft, lijkt perfect te vallen na de zomertijdperiode, waarin weerrecord na weerrecord werd verbroken. Er was zelfs een record op hoeveel weerrecords er verbroken werden dit jaar! Snapt u het nog? Ik onderhand niet meer. 

Zelf ben ik wel blij dat de wintertijd er weer is. Ik begon zo langzaam aan het gevoel te missen dat het eind van het jaar nadert. Half oktober nog een biertje drinken op het terras? Ongekend toch. 

Met het oogpunt op voedsel vind ik de wisseling van zomertijd naar wintertijd ook altijd een interessante, het is namelijk een fysieke barrière tussen twee verschillende periodes waarin wij verschillend naar eten kijken, maar ook kopen en eten.

In theorie zal men nu gaan ‘hamsteren’ om goed bestand te zijn tegen een ‘strenge’ winter. In praktijk is de aanname dat producten die vetter en koolhydraatrijk zijn meer afgenomen worden.

Soep en rijk belegde broodjes zullen hoogtij vieren en de salade zal de grote verliezer zijn. Of de theorie dit kwartaa lzal kloppen? Ik kijk er naar uit om mijn tanden te zetten in het onderzoek hiernaar en daarmee eventuele food waste te kunnen voorkomen!

Hierover spoedig meer. 

Je kan je direct abonneren op de volgende door onder dit bericht bij ‘schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief’ je e-mail in te vullen. Of vind hier de nieuwsbrief van het bureau van Thomas van oktober.

Veel leesplezier!
Groetjes,
Thomas

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn