In het nieuwe Wastewatchers magazine staat banqueting centraal. Banqueting. Een woord dat jargon is voor de doorgewinterde cateringchef, maar zeer waarschijnlijk onbekend is voor het gros van de mensen. De ruime betekenis is ‘het verzorgen van banketten’.

Een banket, in het Frans banquet, is iets behoorlijk ouderwets. Je hoort het soms nog van in het nieuws wanneer er sprake is van een ‘staatsbanket’. De praktijk leert dat dit een enorm chique bedoening is, waarbij gewoon veel mensen op hetzelfde moment hetzelfde eten.

Deze tak van sport in het cateren heet, vanwege de Franse oorsprong, banqueting en staat voor het verzorgen van een partij voor een grote groep mensen. Dit kan een ontbijt, lunch, diner of borrel zijn. Veelal wordt deze term door cateringbedrijven gebruikt, wanneer er sprake is van één besteller voor een grote groep mensen.

In de volksmond komen deze partijen naar voren als ‘vergaderlunch’ of ‘bedrijfsborrel’.

Voor ons heeft de banqueting een enorme aantrekkingskracht en interesseert het ons enorm, omdat de uniformiteit van een banquetingpartij de kans flink vergroot dat er verspilling optreed.

Hoe graag bestellers en of cateraars het ook zouden willen, ieder mens is uniek en anders. Wanneer ze dan allemaal hetzelfde aangeboden krijgen is de kans aanzienlijk dat mensen dingen niet eten, waardoor verspilling optreedt. En dat zien wij dan ook veelvuldig terug in de metingen die wij uitvoeren bij banqueting.

Voor ons alle aanleiding om het stoffige imago eens van de banqueting te halen en te kijken naar zaken die deze dienst kunnen vernieuwen. De verspillingspercentages liegen er niet om waardoor wij ons genoodzaakt voelen hier een editie aan te wijden.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn