‘Eiersalade van thee-eieren?’ Is zoiets mogelijk en hoe? het recept thee-eieren is heel simpel. Tijdens banqueting worden er namelijk heel veel overgebleven dranken weggegooid (zoals je hebt kunnen lezen in het artikel over regionale verschillen in banqueting waste). Overgebleven dranken kunnen misschien niet gebruikt worden in andere producten maar kunnen wel voor andere doelen dienen.

Thee kan namelijk gebruikt worden om je eieren in te koken.

‘Maar wat gebeurt er dan met het ei wanneer je deze in thee kookt?’ Een hele goede vraag. In china is een thee-ei een ware delicatesse. Deze eieren worden op een manier bereid waarbij door het breken van een gekookt ei, de thee door de barsten in de schaal in het ei trekt.

Nu is dat niet iets waar uw klant op zit te wachten waarschijnlijk, maar door de schaal intact te laten zullen de eieren niet van kleur veranderen. Een mogelijk recept met eieren gekookt in thee is een heerlijke eiersalade tijdens een banqueting lunch!

Ingrediënten thee-eieren

 

  • 8 eieren
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels lente-ui (fijngesneden)
  • Zout en peper naar smaak
  • ¼ theelepel paprikapoeder

 

Recept thee-eieren

Kook de eieren in thee, laat de eieren vervolgens nog 10-12 minuten staan. Koel de eieren vervolgens en pel deze. Snijd de eieren fijn en voeg deze samen met de mayonaise, mosterd en de lente-ui in een kom. Roer de ingrediënten door elkaar en breng deze op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Serveer de eiersalade op brood!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn