Tijdens bijna elke banquetinglunch wordt er wel een salade gepresenteerd. Uit de cijfers van afgelopen kwartaal bleek dat veel salades verspild worden, erg jammer natuurlijk. Daarom in deze editie van het Wastewatchers magazine een recept om de bereide bonensalade om te toveren tot een heerlijke burger!

Zoals verschenen in ons laatste Wastewatchers magazine

Ingrediënten bonen(salade)burger voor 4 pers.

 • 400 gr bonensalade
 • 1 teentje knoflook
 • Snufje chilipoeder
 • ½ theelepel komijn
 • 100 gr feta
 • 1 eetlepel citroensap
 • Peper en zout (naar smaak)
 • Eventueel beetje paneermeel

Broodje

 • 1 ui in ringen
 • 4 broodjes
 • 2 tomaat
 • bladsla naar keuze
 • 1 avocado
 • Saus (bijvoorbeeld een frisse yoghurtsaus)

Variatietip: gebruik in plaats van overgebleven bonensalade een andere salade die u nog hebt staan, bijvoorbeeld een quinoasalade!

Recept bonen(salade)burger

Laat de salade uitlekken en doe deze samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine. Laat de machine even goed draaien totdat alles goed gemengd is en een stevige massa is ontstaan. Let wel op dat u deze niet te lang draait anders verdwijnt de structuur! Proef even of de smaak goed is en voeg peper/zout toe na smaak. Als het mengsel te plakkerig en zacht is kan er paneermeel worden toegevoegd om het geheel iets steviger te maken. Draai vervolgens 4 bollen van het mengsel en druk ze plat. Bewaar ze daarna tot gebruik in de koelkast.

Snijd de broodjes doormidden en beleg deze met sla. Snijd de tomaat, avocado en uien en braad vervolgens de uien goudbruin. Braad daarnaast de burgers voor elke zijde 3/4 minuten. Schep de bonenburgers op de broodjes en verdeel de tomaat, avocado en de ui over de burgers. Voeg een saus naar keuze toe, bijvoorbeeld een frisse yoghurtsaus is erg lekker bij deze burgers.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn