Wastewatchers

Resultaat Wastewatchers 2018

Op het moment van schrijven loopt het jaar 2018 ten einde. Er resten nog enkele  dagen voordat het nieuwe jaar 2019 aanvangt. Een mooi moment om terug te blikken op een leerzaam en vruchtbaar anti-food waste jaar.

door Thomas Luttikhold

Resultaat Wastewatchers 2018

Het resultaat mocht er wezen, want uiteindelijk bleef de besparingsteller, gerealiseerd door de gebruikers van Wastewachers, steken op 48.859kg en €268.725,-. Hier zijn wij uitermate trots op en willen wij alle Wastewatchers op de werkvloer graag voor bedanken.

0 KG
voedsel gered
0
voedselverlies bespaard

De lessen van 2018

Nu ik het toch over de Wastewatchers op de werkvloer heb, zij hebben ons het afgelopen jaar een onwijs belangrijke les geleerd. Van nature gaat de aandacht van Wastewatchers naar managers, omdat met hen een financiële samenwerking tot stand komt. In het begin van 2018 zijn wij tot conclusie gekomen dat wij te weinig gekeken, geluisterd en geanticipeerd hebben naar de chefs en de Wastewatchers op de werkvloer. Terwijl het juist om hen gaat!

In het tweede deel van het nieuwe jaar hebben wij op dit inzicht geanticipeerd door fysieke rapportages naar alle locaties te sturen, meer communicatie teweeg te brengen tussen managers en chefs en usability tests uit te voeren, waarbij wij samen met chefs gingen kijken hoe zij onze software gebruiken en wat er eventueel beter kan.

Voor ons stond de chef in 2018 centraal

Voor Wastewatchers stond de chef in 2018 centraal. Logischerwijs staat het volgende Wastewatchers magazine, dat in januari-februari verschijnt in het teken van de chef. Het thema is: chef’s special. Ter ere van alle chefs die met ons dit prachtige resultaat bewerkstelligd hebben.

Hopelijk krijg ik nog de kans om op een meer sympathieke wijze het beste te wensen voor volgend jaar. Indien dit niet lukt wil ik via deze weg iedereen ontzettend bedanken voor zijn of haar inspanning in 2018. En uiteraard het allerbeste wensen voor 2019. Dat wij er weer een topjaar van maken.