Wastewatchers

MINDER VOEDSELVERSPILLING IN MAART

DE MAAND MAART

Maart roert zijn staart. Misschien is maart wel de minst voorspelbare maand van het jaar. Het kan zomaar 20+ graden worden, maar het kan ook zomaar heel koud worden.

Herinner je bijvoorbeeld de Siberische Beer nog van vorig jaar? De benaming voor extreem koud weer wat ontstaat door voornamelijk Oosten wind, die kou aanvoert uit Siberië.

In hoofdlijnen weet iedereen dat maart een onvoorspelbare maand is. Het onderste artikel kijkt naar het product waarop de meeste verspilling te reductie mogelijk is. 

WAAR ZIT DE WASTE?

De grafiek hiernaast is gemaakt op basis van food waste percentages in de food & hospitality branche over maart 2018 opgehaald door Wastewatchers.

WARME MAALTIJDEN

Zoals in de bovenstaande grafiek te zien is, steekt de warme maaltijd er met kop en schouders bovenuit. Een verbluffende 23% verspilling over maart 2018. Of dit percentage ook aankomende maart te verwachten mag worden, is nog maar te bezien. In ieder geval loont het om scherper te letten op de warme maaltijden.

Vooral op maandag en dinsdag werden de warme maaltijden in maart 2018 minder afgenomen, dit terwijl het aanbod er wel was.

WAT KOST DAT?

Warme maaltijden zijn voor de gehele food & hospitality één van de meest kostbare producten. Vaak is de inkoop bij deze categorie het hoogst én de mate van arbeid het grootst, waardoor er bij verspilling ook arbeidsuren verloren raken.

Afgaande van een gemiddelde warme maaltijd in de Wastewatchers database en het gemiddelde aanbod per locatie is er dagelijks tussen de €20,- tot €50,- te verdienen door het aanbod van de warme maaltijden beter op de gast af te stemmen óf de warme maaltijd populairder te maken.