Wastewatchers

WASTEWATCHERS SLUIT AAN BIJ SAMEN TEGEN VOEDSELVERSPILLING

SAMEN TEGEN VOEDSELVERSPILLING

Afgelopen dinsdag, 12 maart, is Wastewatchers lid geworden van de stichting Samen tegen voedselverspilling. Een bont gezelschap van bedrijven, organisaties, wetenschappers overheid en consumenten die samen de ambitie hebben om in 2030 50% minder voedselverspilling te realiseren.

samen tegen voedselverspilling

WAAROM SAMEN TEGEN VOEDSELVERSPILLING?

Ons voedsel is met veel energie en liefde gemaakt. Het legt vaak een hele reis af voordat het op jouw bord belandt. Het is belangrijk dat we goed met ons eten omgaan en eruit halen wat erin zit. In Nederland gaat een vierde van ons eten verloren. Het haalt ons bord niet of het wordt niet opgegeten. Daar kunnen we samen wat aan doen.

Logisch ook, als je ziet wat voor negatieve gevolgen voedselverspilling kan hebben.

WIE ZIJN ER LID?

Samen met 50 leden, groot en klein, maakt de stichting impact. Hiernaast zijn enkele van deze 50 getoond. Het verminderen van voedselverspilling is van cruciaal belang op weg naar een circulaire economie. Alle stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling delen de intentie samen sneller de verspilling van voedsel te minimaliseren, in de keten én bij de consument, en dragen daar zichtbaar aan bij.