Wastewatchers

Minder voedselverspilling en meer consumptie van warme maaltijden in april

APRIL DOET WAT HIJ WIL

April staat voor de deur. Een maand die qua weer twee kanten op kan. Het kan ouderwets stormen – de r is niet voor niets nog steeds in de maand – er kan ook al een voorproefje komen op een lange hete droge zomer.

Voorspellen wat april precies voor ons in petto heeft lukt ons (nog) niet. Op basis van metingen van vorig jaar kunnen wij wel analyseren wat er vorig jaar gebeurde en wat er misschien dit jaar ook te verwachten is in april. Hierbij hebben wij gekeken naar waste, populariteit en populariteit per dag per ingrediënt.

APRIL VOEDSELVERSPILLING 2018

Op basis van alle metingen die Wastewatchers over april 2018 verzameld heeft  is een duidelijk patroon te zien. De productcategorie sla werd – van de zes grootste, waardevolste en bewerkelijke productcategorieën – het meest verspild, met maar liefst 7%.  De overige verspillingspercentages toonden aan dat april 2018 een goede maand was wat betreft het tegengaan van voedselverspilling. De percentages waren relatief laag, waarbij vooral de gerealiseerde percentages van warme maaltijden en snacks in het oog springen.

APRIL CONSUMPTIE 2018

Ook is er gekeken naar het consumptieniveau van de zes productcategorieën. Op basis van de metingen van april 2018 is te zien dat voornamelijk warme maaltijden meer geconsumeerd werden, gevolgd door soep. Met respectievelijk 36.57% en 10.78%. De overige productcategorieën werden onder gemiddeld geconsumeerd.

Bij deze berekeningen is de gemiddelde consumptie per productcategorie voor het hele jaar als vergelijkende factor gebruikt.

HOT AND NOTS APRIL 2018

Iedereen zal het beamen dat elke werkdag zijn eigen karakter heeft. De een sport op maandag, de andere op de woensdag of misschien wel beide. Wat betreft eten is dit ook zo, elke werkdag heeft een eigen karakter. Hierdoor zullen sommige productcategorieën op sommige dagen beter uit de verf komen dan andere. Ook sommige ingrediënten volgen eigen patronen, die te maken hebben met de dag van de week.

Op basis van de metingen van april 2018 zijn per werkdag de volgende hot and nots bepaald. Per dag is in het groen de productcategorie getoond welke het beste bij deze dag hoorde en in het rood de productcategorie welke het minst bij deze dag hoorde. Daaronder volgen drie ingrediënten die de productcategorie extra hot (groen) of not (rood) maakten.

DISCLAIMER

In het verleden behaalde resultaten bieden absoluut geen garantie voor de toekomst, waardoor deze informatie niet wil zeggen dat dit dit jaar ook gaat gebeuren. Toch is het waardevolle inzicht over wat dit jaar april kan gebeuren.