Wastewatchers

Een tikkie meer voedselverspilling, maar vooral meer consumptie van lichte (maaltijd)salades in mei.

MEI: BLOEITIJD & FEESTMAAND

Mei is zowel bloeitijd als feestmaand. Aangesterkt door warm weer komt de natuur flink tot leven. Bloemen en planten staan in bloei, maar ook dieren komen letterlijk tot leven. Het spreekwoord luidt niet voor niets: In mei leggen alle vogels een ei. Ook de mens lijkt in mei ‘weer’ tot leven te komen. Na de wintermaanden en de meestal grillige maart en april, begint in mei het festivalseizoen. Langzaamaan is het weer de tijd van buiten zijn, buiten feesten en buiten genieten. 

Voorspellen wat mei qua voeding en food waste precies voor ons in petto heeft lukt ons (nog) niet. Op basis van metingen van vorig jaar kunnen wij wel analyseren wat er vorig jaar gebeurde en wat er misschien dit jaar ook te verwachten is in mei. Hierbij hebben wij gekeken naar waste, populariteit en populariteit per dag per ingrediënt.

MEI VOEDSELVERSPILLING 2018

Op basis van alle metingen die Wastewatchers over mei 2018 verzameld heeft, is te zien dat de verspillingspercentages ietsjes stegen ten opzichte van de verspillingspercentages van april 2018. De productcategorie snacks is de enige die daalde in verspilling. Sla bleef met 7% gelijk en de verspilling van de overige productcategorieën nam vorig jaar mei toe. 

voedselverspilling mei

HOT AND NOTS MEI 2018

Op basis van de metingen van mei 2018 zijn per werkdag de volgende hot and nots bepaald. Per dag is in het groen de productcategorie getoond welke het beste bij deze dag hoorde en in het rood de productcategorie welke het minst bij deze dag hoorde. Daaronder volgen drie ingrediënten die de productcategorie extra hot (groen) of not (rood) maakten.

Over zaterdag en zondag waren helaas te weinig metingen geregistreerd. 

DISCLAIMER

In het verleden behaalde resultaten bieden absoluut geen garantie voor de toekomst. De getoonde informatie in dit artikel biedt daardoor geen garantie voor dat wat in mei gaat gebeuren.  Toch geeft de informatie een inkijk in patronen van vorig jaar, welke gebruikt kunnen worden als indicatie voor dit jaar.