Wastewatchers

MEER BROODVERSPILLING EN KIP DOET HET GOED OP DE MAALTIJDSALADES

JUNI, BRUG TUSSEN LENTE EN ZOMER

Alle vogels hebben hun ei gelegd, wat betekent dat mei op z’n retour is. Juni komt eraan. De brug tussen de lente en de zomer. Iets dat wij in het weerbeeld terug (kunnen) zien, maar ook in het eten. Zo gaan de asperges in juni uit de schappen en komen kersen bijvoorbeeld terug in het winkelschap. De voorjaarsproducten maken plaats voor de zomerproducten. 

Wat juni precies voor ons in petto heeft lukt ons (nog) niet om te voorspellen. Op basis van metingen van vorig jaar kunnen wij wel analyseren wat er vorig jaar gebeurde en wat er misschien dit jaar te verwachten is. Hierbij hebben wij gekeken naar waste en de populaire ingrediënten van vorig jaar. 

JUNI FOOD WASTE

Brood ligt niet goed in de maand juni 2018. Een chef zei ooit dat het er misschien mee te maken heeft dat veel mensen bezig zijn met hun zwembadfiguur. 

Of dit klopt betwijfelen wij een beetje. De cijfers tonen het tegenovergestelde. De relatief zwaardere en ongezondere producten (warme maaltijden en snacks) werden vorig jaar minder verspild dan de lichtere en gezondere keuzes (sla en maaltijdsalades). 

HOT AND NOTS JUNI 2018

Of we nu brood laten staan omdat wij aan ons zwembadfiguur werken, dat kunnen wij niet bevestigen. 

Het is in ieder geval – op basis van metingen van vorig jaar – niet verstandig om veel brood op de maandag te serveren Dit was veen duidelijke not. 

Dat we vorig jaar gezonder aten in juni is wel duidelijk te zien. Maaltijdsalades waren hot! Waarbij duidelijk te zien is dat het ingrediënt kip een bepalende factor was. 

DISCLAIMER

In het verleden behaalde resultaten bieden absoluut geen garantie voor de toekomst, waardoor deze informatie niet wil zeggen dat dit dit jaar ook gaat gebeuren. Toch is het waardevolle inzicht over wat dit jaar april kan gebeuren.