Wastewatchers

Augustus is de maand van zomervakantie, kip, geitenkaas en avocado.

AUGUSTUS, ZOMERVAKANTIE

De maand augustus is natuurlijk de maand van de zomervakantie. De bouwvak (bouwvakantie) begint ook, waardoor het hele land echt even stil lijkt te vallen. Behalve op de snelwegen richting het zuiden van het land. Veel mensen maken de oversteek naar de Middenlandse Zee om daar van de zomer te genieten. 

Qua eten is er ook reden tot feest. Augustus is de rijkste maand qua warmte en zon, wat ook zorgt voor een rijke voedsel maand. Veel vergankelijk fruit, zoals bessen, pruimen en abrikozen komen deze maand in de schappen. Veelal uit eigen land. Heerlijk!

HOT AND NOTS AUGUSTUS

Op basis van metingen over 2018 kunnen wij een kleine voorspelling doen wat wij van dit jaar augustus verwachten. Deze metingen verzamelen wij over 6 productgroepen: brood, maaltijden, soep, maaltijdsalades, sla en snacks. Metingen van 2018 tonen aan dat per werkdag verschillende productgroepen populair zijn, maar er wel een overlap te vinden is in lichte frisse gezonde producten zoals: kip, geitenkaas en avocado.