Wastewatchers

September, de maand van de terugkeer van de snacks!

De populariteit van snacks komt in september terug!

De vakantie voorbij, staan in de trein, aanschuiven in de file en kuchen omdat de r weer in de maand is. Voor velen is het niet de leukste maand van het jaar. Anderen zijn blij dat de zomer op z’n retour is. Het gaat natuurlijk om september!

Qua eten zien we ook dat de vakantie voorbij is. Metingen van vorig jaar september tonen aan dat het gedaan is met lichte (relatief vaak gezonde) producten en dat snacks – en met name vlees – weer vaker populair zijn. 

Aan het begin van de week gaan gezonde producten, zoals soep of maaltijdsalades nog goed, waarna de warme snacks en vlees de overhand krijgen. Van woensdag tot en met vrijdag scoren maaltijdsalades en soep beduidend minder goed. Een opvallende trend van vorig jaar. 

Hieronder zie je de hots and nots van vorig jaar