Wastewatchers

Oktober 2019, de maand van salades en meer koolhydraatrijke producten.

Oktober, herfstmaand

De herfst is in aantocht. De dagen worden donkerder, de wind wordt guurder en de files worden langer. Mocht je het nog niet aan de dalende temperaturen gemerkt hebben, dan merk je het wel aan de regen, de wind en het toenemende chagrijn van je medemens. Oktober zet een dalende lijn in. Het najaar is begonnen.

Hot and nots oktober 2018

Qua eten biedt de herfst een rijk scala aan rijke en waardevolle producten. Denk bijvoorbeeld aan paddenstoelen, stoofpotjes en heerlijke bokbiertjes. 

Helaas is hiervan weinig te merken in de metingen van vorig jaar. Als we kijken naar welke producten en welke ingrediënten vorig jaar populair waren, is voornamelijk te zien dat er een splitsing is tussen gezond (sla) en ongezond (snacks). Waarbij gelukkig gezond de overhand heeft.

Opvallend is te zien dat qua ingrediënten het fruit verdwenen is en iets stevigere/rijkere producten in de plaats komen, denk daarbij aan pompoen, biet en koolhydraatrijke producten zoals noodles en spaghetti.

De bovenstaande gegevens bieden geen blauwdruk van wat je dit jaar mag verwachten, maar geven wel een indicatie over hoe het was en hoe het dit jaar misschien zou kunnen zijn.