Wastewatchers

November 2019, de maand van sla, soep en vooral veel pompoenen.

NOVEMBER

November is de maand waarbij de wintertijd actief is, het eigenlijk nog herfst is, maar de winter figuurlijk voor de deur staat. 

Schaatsen op tv, pompoensoep in de pan en buiten een sjaal om je nek. Drie typische dingen die weer kunnen in november. Of het daadwerkelijk nodig is om een sjaal om te doen? Dat zal blijken. Vaak is november gevoelsmatig de opmaat voor de winter, maar qua temperaturen een uitloper van een zachte herfst. 

HOT AND NOTS NOVEMBER 2018

Qua eten – het is al benoemd – komt natuurlijk weer de pompoen in beeld. Die heerlijke romige volle pompoensoep, afgemaakt met een beetje kaneel. In november komen de warme specerijen weer naar boven, zoals kruidnagel, nootmuskaat en kaneel. Heerlijk! Vooral als ze samen komen in pepernoten. 

Op basis van metingen van vorig jaar november zien wij deze pompoen inderdaad omhoog komen. Vorig jaar was woensdag echt een soep dag, waarbij pompoen twee keer als favoriet naar boven komt. Opvallend is de hoge populariteit van sla/salades en toch wel de negatieve populariteit van de warme maaltijden. Al met al maakt dit november een bijzonder divers maandje. 

In het verleden behaalde resultaten bieden absoluut geen garantie voor de toekomst, waardoor deze informatie niet wil zeggen dat dit dit jaar ook gaat gebeuren.