Wastewatchers

Even voorstellen
Nynke
Wastewatchers-logo-white

Even voorstellen - Nynke

Bij Wastewatchers zijn we constant bezig met de wereld van morgen. Vandaar dat we vaak de ruimte geven aan jonge enthousiaste onderzoekers, die bij ons hun afstudeerscriptie schrijven, onderzoek doen of stage volgen. Zo ook aan Nynke, die bij Wastewatchers haar afstudeerscriptie schrijft en ze stelt zich graag even voor. 

Stel jezelf even voor?

Ik ben Nynke van Hussen, 21 jaar en zit op dit moment in mijn laatste jaar van de opleiding hotel management aan de Breda University of Applied Sciences. Ik woon in het mooie Breda, en geniet daar enorm van mijn studententijd de afgelopen 4 jaar.

En je hebt gekozen voor een afstudeerscriptie over voedselverspilling, waarom boeit jou dit onderwerp?

Duurzaamheid in het algemeen heeft mij altijd al geïnteresseerd en probeer dit zoveel mogelijk toe te passen in mijn eigen leven. Toen ik op zoek was naar een onderwerp voor mijn scriptie wist ik dat het een onderwerp binnen duurzaamheid moest zijn, maar voedselverspilling in het specifiek trekt mij erg aan omdat ik het overal om mij heen zie gebeuren, dus ook in de hospitality industrie. Ik vind dat er nog veel ruimte voor verbetering is bij zowel de consument en horeca ondernemingen, dit is waar Wastewatchers’ visie goed bij aansluit.

Wat ga je precies onderzoeken tijdens je afstudeerscriptie?

Tijdens mijn scriptie ga ik onderzoeken of er binnen de partners van Wastewatchers behoefte is aan een communicatie middel om hun betrokkenheid binnen voedselverspilling te delen met hun gasten.

Tot slot nog twee vragen; wat zijn je toekomstplannen, waar hoop je over 10 a 15 jaar te staan?

Ik heb een aantal plannen voor de nabije toekomst, ik wil na mijn opleiding graag gaan reizen voor een jaar om alle vrijheid te hebben en de wereld te zien. Daarna zou ik graag nog een master volgen die zich richt op duurzaamheid. Voor de verre toekomst heb ik eigenlijk nog geen plannen, maar ik zou later graag voor een bedrijf willen werken waarbij iets terug geven aan de maatschappij centraal staat. Dit is toch wel mijn grootste drive en zou dit dus graag terugzien in mijn baan later.

En - we blijven foodies bij Wastewatchers - wat is je lievelingseten?

Er is eigenlijk bijna niets wat ik niet lust, maar je kan me altijd erg blij maken met een lekkere en pittige Indiase curry met naanbrood, maar dan wel zonder koriander!