Wastewatchers

3 post corona tips voor bedrijfsrestaurants en hotels

3 tips om goed uit de coronacrisis te komen

Vanaf 1 juni mag de horeca weer open en zijn vele terrassen weer goed gevuld. Voor Wastewatchers een mooie aanleiding om een rondje langs de velden te maken en aan hotels en bedrijfsrestaurants te vragen hoe zij ervoor stonden. Helaas zijn dit er nog maar weinig. Toch zien we dat enkele bedrijfsrestaurants en hotels de deuren geopend hebben en hen vroegen wij naar hun beste tips. De onderstaande drie werden het meest genoemd.

1. Overweeg om op aanvraag te produceren

Aangezien je een stuk minder gasten dan normaal mag verwachten is het een idee om ‘op aanvraag te produceren’. Niet alleen weet je hierdoor van te voren hoeveel gasten je mag verwachten, je produceert ook geen voedsel dat je na presentatie moet weggooien. 

2. Schep zelf op voor de gast

Het lijkt er voorlopig op dat de soep- en salade-eilanden waarbij de gast haar eigen soep of salade opschept voorlopig vanuit hygiënische oogpunten passé zijn. Probeer soep en/of salades zelf op te scheppen voor de gast. Hiermee borg je de hygiëne en geeft je een moment om de interactie met de gast aan te gaan. Wellicht zelfs een goed moment voor upselling. 

3. 'Verkoop' tijdslots

Om alles in goede banen te laten leiden is het een overweging om tickets te verkopen voor tijdslots in jouw bedrijfsrestaurant. Denk aan een tijdslot van 30 minuten, zodat je per uur 60 mensen kwijt kan. Zodoende zorg je ervoor dat je de anderhalvemeter kan garanderen tussen gasten én ben je eindelijk af van dat idiote moment na twaalven wanneer iedereen binnen 15 minuten tegelijk komt.

Mis je een tip?

Ben je van mening dat wij een cruciale tip over het hoofd gezien hebben? Laat het ons weten! Sowieso, we vinden het leuk en vooral interessant om te horen hoe jij omgaat met deze nieuwe situatie.

>> Mail Wastewatchers