Have you met … Femke

Sinds januari 2022 is het team van WastewatchersĀ“ snel gegroeid naar 10 personen. De hoogste tijd voor het team om elkaar te leren kennen, maar ook voor de buitenwereld om het Wastewatchers team beter te leren kennen. Om de beurt interviewt de ene Wastewatcher de andere.

šŸŽ™ Voor dit interview kroop Thomas in de pen, om de altijd enthousiaste en fanatieke Femke beter te leren kennen.

Hoe zou jij jezelf voorstellen?

Ik zou mezelf omschrijven als iemand die haar eigen pad kiest. Zo heb ik bijvoorbeeld vanaf de derde klas besloten om naar een andere middelbare school te gaan of in zomervakanties te werken in de horeca op Vlieland en te studeren in Wageningen en te wonen in Utrecht.

Vergeleken met mijn leeftijdsgenoten uit dat gebied niet de gebruikelijke weg en zeker niet altijd de makkelijkste route, maar wel enorm leuk, uitdagend en leerzaam!

Muzikaliteit en creativiteit is niet aan mij besteed, maar sporten heb ik altijd gedaan! Via turnen en ballet ben ik bij volleybal terecht gekomen. Mijn moeder deed dat altijd, en zo ben ik er ook ingerold (pun intented).

” Grappig om te zeggen wanneer je voor een deep-tech bedrijf werkt, maar ik zou wel terug willen naar de tijd waarin er minder digitalisering was.  “

Hoe ben je bij Wastewatchers terecht gekomen?

Voor mijn masterscriptie was ik op zoek naar een stageplek. Via via werd Wastewatchers getipt en als volleerde moraalridder moest ik mij daar natuurlijk wel melden. Deze stage liep af precies op het moment dat Wastewatchers begon te groeien, waardoor er een plekje vrij kwam om te blijven hangen. Jippie!

Wat blijft je van die groei het meest bij?

Van afspraken bij Camping Ganspoort (een restaurant), naar afspraken op een camping-set in het nieuwe kantoor, naar elke dag werken op het nieuwe kantoor. Dat was wel leuk!

Even iets luchtigs tussendoor, waar kun je jouw ’s nachts voor wakker maken?

Oooooooooh twee opties: een broodje kalfskroket of een pita kaas! šŸ˜‹

Wastewatchers zet zich in tegen een betere wereld met minder voedselverspilling, wat is volgens jou nodig om dit te bereiken?

Hier komt het toverwoord: Bewustwording. Dit zien we bijvoorbeeld bij projecten die we doen (Horeca Food Waste Challenge – Hart van Brabant bijvoorbeeld), zodra er collectief bewustwording getriggerd en gecreĆ«erd wordt, behaal je resultaat.

Nou, astublieft en succes met het stukje schrijven! Fijne dag,

FemkeĀ Zomerman
Projectmedewerker @ WastewatchersĀ 
+31 6 37 32 33 51 |Ā 
femke @ wastewatchers.eu
Europalaan 100 Utrecht

Neem contact met ons op

Heb je een vraag aan de Wastewatchers? Wij horen graag van je. Als je het contactformulier invult proberen wij zo snel mogelijk contact op te nemen.