Have you met … Frits

Sinds januari 2022 is het team van Wastewatchers´ snel gegroeid naar 10 personen. De hoogste tijd voor het team om elkaar te leren kennen, maar ook voor de buitenwereld om het Wastewatchers team beter te leren kennen. Om de beurt interviewt de ene Wastewatcher de andere.

🎙 Vandaag dook Maaike in de pen om een diepgaande profielschets te maken van Frits.

Frits werkt sinds 1 maart bij Wastewatchers als Data Scientist en is een gezellige aanwinst voor het team. Hij is super enthousiast en ziet het helemaal zitten om via Wastewatchers echt bij te dragen aan het verminderen van voedselverspilling. Tot nu toe heb ik zelf Frits ervaren als een echte aanpakker en optimist. Hij deinst niet snel terug voor een uitdaging, vind het ook leuk om dingen buiten zijn core taken te doen en hij staat altijd open om andere te helpen. Zelf zegt hij dat hij ook graag bijdraagt aan het verder ontwikkelen van de missie en visie van Wastewatchers, kortom een echte aanpakker!

Als Frits voor een dag van plaats zou kunnen wisselen met iemand dan zou hij graag wisselen met iemand die in een duikboot werkt en dan de diepzee afvaren.

Uit het interview blijkt ook dat Frits een echte Data Scientist is. Frits wordt heel enthousiast als we praten over al de data die Wastewatchers al heeft verzameld en al de dingen die daarmee mogelijk zijn. Hij vind het super tof dat hij binnen Wastewatchers helemaal los kan gaan met allemaal verschillende machine learning technieken.

Gedurende zijn tijd bij Wastewatchers zou Frits graag willen werken aan het verder ontwikkelen van zijn technische vaardigheden door onder andere te helpen met het goed opzetten van een infrastructuur voor het maken van forecasting models. Als echte optimist is Frits ook een goede aanvulling voor het Data Science team. Samen met de iets meer realistische Tosca kunnen ze goede keuzes maken en gaan ze voor het maximaal haalbare!

Bij Wastewatchers zijn werknemers te vinden uit alle omstreken van het land en Frits mag het Noorden van ons kleine landje vertegenwoordigen. Frits spendeert veel van zijn tijd in de trein omdat hij vanuit Groningen naar het kantoor in Utrecht moet reizen. Tijdens het reizen werkt hij niet alleen maar vind hij het ook leuk om een lesje Chinees op zijn mobiel te doen of gewoon lekker het nieuws te lezen.

Tot slot nog twee random facts about Frits:

  • Zijn favoriete emojis zijn :frog:  en :full_moon_with_face: maar de klassieke : ) word ook vaak gebruikt
  • Zijn ideale vakantie is een spontane lange vakantie in het buitenland zonder een planning te maken van te voren.
Frits de Roos
Data Scientist @ Wastewatchers
frits @ wastewatchers .eu


Neem contact met ons op

Heb je een vraag aan de Wastewatchers? Wij horen graag van je. Als je het contactformulier invult proberen wij zo snel mogelijk contact op te nemen.