Have you met … Maaike!

Sinds januari 2022 is het team van Wastewatchers´ snel gegroeid naar 10 personen. De hoogste tijd voor het team om elkaar te leren kennen, maar ook voor de buitenwereld om het Wastewatchers team beter te leren kennen. Om de beurt interviewt de ene Wastewatcher de andere

🎙 Deze woensdag is het de beurt aan onze diepte interviewer Femke, die onze vliegensvlugge Maaike sprak.

 

De volgende in deze serie van voorstelrondes is onze afstudeerder Maaike. Via een vacature van haar universiteit, het JADS (Jheronimus Academy of Data Science) is ze bij Wastewatchers terecht gekomen. Zoals ze zelf zegt was het een superleuke sollicitatie en daarmee is ze met vol enthousiasme gestart aan haar project. Hierin gaat Maaike op zoek naar de invloed van het weer en weersvoorspellingen op consumentengedrag. 

We mogen ervan uitgaan dat dit helemaal goed gaat komen, want haar ouders omschrijven Maaike als een perfectionist met veel doorzettingsvermogen. Haar vrienden zouden haar juist omschrijven als creatief, sportief en geduldig. En sportief, dat is ze zeker! Onlangs heeft Maaike zelfs het Nederlands Studenten Kampioenschap op de 4x200m estafette gewonnen. 

Om haar reserves weer aan te vullen eet Maaike het liefst een pastasalade. Lekker simpel, en je kan er veel groenten in verwerken. Daarnaast kan je haar voornamelijk blij maken met een diner, want Maaike is geen ochtendmens en brood als lunch vindt ze maar saai. Met het diner vindt ze het leuk om te variëren en kan ze veel verschillende ingrediënten gebruiken.

Stiekem was Maaike al een onofficiële Wastewatcher voordat ze bij ons begon. Ze is namelijk zelf bewust bezig met het niet verspillen van voedsel. Haar diner-restjes gaan de volgende dag mee naar kantoor als lunch. Win-win situatie, want hierdoor hoeft Maaike geen saaie boterham te eten. Sausjes en spreads kunnen nog wel eens in de kliko belanden, maar nu Maaike werkzaam is bij Wastewatchers gaat ze nog beter haar best doen om ook dat laatste restje voedselverspilling tegen te gaan. 

Waar haar vakantie na het afstuderen naar toe gaat hangt af van de wind. Bij goede wind zeilt ze samen met haar vriend naar Engeland of Frankrijk, en anders wordt het een vakantie in de Duitse natuur. Verder staan Noorwegen en IJsland nog hoog op het wensenlijstje. 

Have you met Maaike? 👋

Neem contact met ons op

Heb je een vraag aan de Wastewatchers? Wij horen graag van je. Als je het contactformulier invult proberen wij zo snel mogelijk contact op te nemen.