Onze Impact 2023

Gemeten van augustus 2022 t/m juli 2023
kilogrammen

0 KG voedsel minder

euro's

0 euro (inkoop)kosten minder

co2

0 KG CO2 uitstoot minder

Waarom wij de dingen doen, die we doen?

Stel jij jezelf die vraag nooit? “Waarom doe jij eigenlijk de dingen die je doet?” Wij bij Wastewatchers stellen de vraag sowieso wekelijks, bijna dagelijks. Maar staan er nadrukkelijk bij stil op een speciale dag. Namelijk op de dag dat het antwoord panklaar voor onze neus ligt; op World Overshoot Day.

World Overshoot Day, 2 augustus 2023

World Overshoot Day is dé dag in het jaar waarop wij als mens meer energie en grondstoffen van de aarde hebben onttrokken, dan dat ze in één jaar kan produceren. Kortom, na deze dag putten we de aarde uit en dragen wij bij aan een onduurzame aarde voor de toekomst. 

Voor Wastewatchers de belangrijkste dag van het jaar, omdat het in onze kern zit om deze dag steeds iets later in het jaar te laten plaatsvinden in plaats van eerder. Het leven op crediet van de aarde is voor ons het absolute tegenovergestelde van duurzaamheid, en we zien deze dag daarom ook graag later in het jaar. En uiteindelijk natuurlijk helemaal verdwijnen. 

Het is één van onze antwoord op de vraag: “Waarom wij de dingen doen die we doen”.

>> Meer over World Overshoot Day #movethedate

Onze Impact, hoe bereken we die?

Ere wie ere toekomt. “Onze” Impact is vooral gerealiseerd door toppers op de werkvloer die werken bij onze partners of opdrachtgevers (zie hieronder). Wij hebben het voorrecht om ze daarbij een handje te helpen met onze producten: food waste monitor en met food waste challenges.

Onze aanpak is om voedselverspilling aan de kaak te stellen. Allereerst door het meetbaar te maken en vervolgens via een hyper focus op dat wat locaties het beste kunnen doen om die verspilling te verminderen.

Tezamen met onze partners stellen wij vooraf een doel op. De impact die hierboven te zien is, is berekend door het verschil ten opzichte van deze doelstelling te berekenen. Gelukkig voor ons is het verschil wederom positief, wat leidt tot verbetering :).

Dit betekent dus dat onze partners in het afgelopen jaar ruim €479.851,04 minder voedselverspilling hebben gerealiseerd ten opzichte van hun doelstelling! Een dikke boks voor alle partners en medewerkers. 👊

Tot stand gekomen met onze partners en hun 300+ locaties.

Een speciale shout out naar:

Samen met Wastewatchers dragen onze parnters bij aan onderstaande SDGs (Sustainable Development Goals),

zoals opgesteld door de Verenigde Naties
E_SDG-goals_icons-individual-rgb-12
download (7)
E_SDG-goals_icons-individual-rgb-17