Wastewatchers

wastewatchers

Oplossing voedselverspilling voor banqueting
Wastewatchers-logo-white

Banqueting en voedselverspilling

Voor veel organisaties is voedselverspilling bij banquetingpartijen, zoals vergaderlunches of een groepsdiner, een doorn in het oog. Velen zullen het herkennen; ontzettend veel broodjes of veel eten van het buffet zijn over en moeten – vanwege wettelijke voorschriften – worden weggegooid. Zonde van het eten, de milieu-impact en van de arbeidstijd die het keukenteam besteed heeft aan het koken voor de kliko. 

Het is lastig om voedselverspilling bij de banqueting compleet te voorkomen. Het is echter wel mogelijk om de mate van voedselverspilling flink terug te dringen. Gemiddeld wordt namelijk 20% van al het eten bij banqueting verspild. Vaak neemt het keukenteam het zekere voor het onzekere vanuit de angst om te weinig te hebben. Wastewatchers heeft bewezen dat het zekere nemen met een stuk minder voedselverspilling kan. 

Hoe het werkt?

1. Mensenwerk

Banqueting is mensenwerk. Daarom wil Wastewatchers de mens onder de koksmuts leren kennen. Elke opdracht begint met een fysieke afspraak met het keukenteam.

2. Meten is weten

Middels een prijswinnende eigen ontwikkelde tool worden metingen op voedselverspilling voor circa één maand bijgehouden. Data-analyses en een tussenrapport volgen.

3. Aanpassingen

Met het keukenteam worden de resultaten van het tussenrapport besproken. Deze geven aanleiding om gezamenlijk aanpassingen voor te stellen en door te voeren. 

4. Resultaat

De aanpassingen worden uitgevoerd en de meetperiode zoals bij stap 2 wordt herhaald. Een eindrapport toont de resultaten. Reducties van +25% zijn niet ongewoon. 

De te verwachten resultaten

Prijsindicatie

Elke banqueting locatie is anders, waardoor het voorkomen van voedselverspilling maatwerk is. In een vrijblijvende afspraak wordt gekeken naar het besparingspotentieel, waarvan Wastewatchers ongeveer 1/3 daarvan als prijs hanteert.

Verwachte ROI

Aangezien de prijs afgestemd wordt op het besparingspotentieel is de te verwachten ROI circa 3x de investering. 

Wastewatchers garantie

Wastewatchers heeft vertrouwen in eigen kunnen. Daarom garanderen wij dat het project zichzelf terugverdient. Tot dan hanteert Wastewatchers een no cure no pay principe. 

Wastewatchers cases banqueting

MEER INFO OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

Neem vrijblijvend contact op via het formulier hiernaast en wij nemen spoedig contact met jou op. 

  • contact @ wastewatchers.eu
  • +31 6 39895578