Wastewatchers

wastewatchers

Oplossing voedselverspilling voor de zorg
Wastewatchers-logo-white

De zorg en voedselverspilling

Zoek je op Google naar ‘voedselverspilling zorg’ krijg je vele hits. Het onderwerp is hot! Echter, als je dieper door de hits spit, leer je dat het nog niet duidelijk is hoe de zorg voedselverspilling kan verminderen. De uitdaging van voedselverspilling in de zorg is dat mensen op de werkvloer dit kunnen voorkomen, maar bezig zijn met compleet andere dingen. En geef ze eens ongelijk! Onderbezetting, financiële belemmeringen en stressvol werk zijn de echte kopzorgen van de werkvloer.

Dit maakt voedselverspilling een secundair probleem, maar niet een minder belangrijk probleem. In veel gevallen is de voedselverspilling in de zorg circa 20% tot 25%. Verspilling die leidt tot onnodig geld verlies en verspilling die leidt tot een onnodige inzet van arbeid. Immers, de groene kliko voert zichzelf niet. Samen met Wastewatchers kan er voor jouw zorglocatie gekeken worden naar het voorkomen van voedselverspilling, wat weer kan leiden tot minder arbeidsdruk en minder budgetkrapte. 

Hoe het werkt?

1. Mensenwerk

Zorg is mensenwerk. Daarom wil Wastewatchers de mensen op de werkvloer leren kennen. Elke opdracht begint met een fysieke afspraak met het keukenteam.

2. Meten is weten

Middels een prijswinnende eigen ontwikkelde tool worden metingen op voedselverspilling voor circa een maand bijgehouden. Data-analyses en een tussenrapport volgen.

3. Aanpassingen

Met de werkvloer worden de resultaten van het tussenrapport besproken. Deze geven aanleiding om gezamenlijk aanpassingen voor te stellen en door te voeren. 

4. Resultaat

De aanpassingen worden uitgevoerd en de meetperiode zoals bij stap 2 wordt herhaald. Een eindrapport toont de resultaten. Reducties van +25% zijn niet ongewoon. 

De te verwachten resultaten

Prijsindicatie

Elke locatie is anders, waardoor het voorkomen van voedselverspilling maatwerk is. In een vrijblijvende afspraak wordt gekeken naar het besparingspotentieel, waarvan Wastewatchers ongeveer 1/3 daarvan als prijs hanteert.

Verwachte ROI

Aangezien de prijs afgestemd wordt op het besparingspotentieel de te verwachten ROI circa 3x de investering. 

Wastewatchers garantie

Wastewatchers heeft vertrouwen in eigen kunnen. Daarom garandeert zij dat het project zichzelf terugverdient. Tot dan hanteert Wastewatchers een no cure no pay principe. 

Wastewatchers cases de zorg

MEER INFO OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

Neem vrijblijvend contact op via het formulier hiernaast en wij nemen spoedig contact met jou op. 

  • contact @ wastewatchers.eu
  • +31 6 39895578