Wastewatchers

wastewatchers

Oplossing voedselverspilling voor hotels
Wastewatchers-logo-white

Hotels en voedselverspilling

De grootste uitdaging bij hotels is het dagelijks voldoen aan de hoge standaarden van de gasten. Alles moet 24/7 perfect zijn. Deze begeerte naar perfectie is een noodzaak, want een negatieve review door een gast is snel geschreven. Het behouden van de goede service betekent ook het inbouwen van zekerheden om geen nee te verkopen op bijvoorbeeld het ontbijt- en lunchbuffet. Een logisch gevolg daarvan is dat voedselverspilling veelal rond de 10% zit.

Verspilling die voortkomt uit het goed faciliteren van de gast, maar wil de gast nog wel een overdaad aan voedsel?  Het is een trend dat gasten dit als onprettig en niet duurzaam ervaren. Samen met hotels kijkt Wastewatchers naar: wat gasten daadwerkelijk willen, dagelijkse trends, daadwerkelijke consumptie per gast per dag en voedselverspilling. Het beter begrijpen van de wensen en behoeftes van de gast zorgt ervoor dat de service beter wordt. Service up, food waste down!

Hoe het werkt?

1. Mensenwerk

De F&B in een hotel is mensenwerk. Daarom wil Wastewatchers de mens onder de koksmuts leren kennen. Elke opdracht begint met een fysieke afspraak met het keukenteam.

2. Meten is weten

Middels een prijswinnende eigen ontwikkelde tool worden metingen op voedselverspilling voor circa een maand bijgehouden. Data-analyses en een tussenrapport volgen.

3. Aanpassingen

Met het keukenteam worden de resultaten van het tussenrapport besproken. Deze geven aanleiding om gezamenlijk aanpassingen voor te stellen en door te voeren. 

4. Resultaat

De aanpassingen worden uitgevoerd en de meetperiode als bij stap 2 wordt herhaald. Een eindrapport toont de resultaten. Reducties van +20% zijn niet ongewoon.

De te verwachten resultaten

Prijsindicatie

Elk hotel is anders, waardoor het voorkomen van voedselverspilling maatwerk is. In een vrijblijvende afspraak wordt gekeken naar het besparingspotentieel, waarvan Wastewatchers ongeveer 1/3 daarvan als prijs hanteert.

Verwachte ROI

Aangezien de prijs afgestemd wordt op het besparingspotentieel is de te verwachten ROI circa 3x de investering.

Wastewatchers garantie

Wastewatchers heeft vertrouwen in haar eigen kunnen. Daarom garandeert het dat het project zichzelf terugverdient. Tot dan hanteert Wastewatchers een no cure no pay principe.

Wastewatchers cases hotel

MEER INFO OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

Neem vrijblijvend contact op via het formulier hiernaast en wij nemen spoedig contact met jou op. 

  • contact @ wastewatchers.eu
  • +31 6 39895578