Wastewatchers

Wastewatchers

Sinds 2013 de grootste vijand van voedselverspilling in de food & hospitality.
Wastewatchers-logo-white

Hoe voedselverspilling verminderen in ...

No show, een kritische opdrachtgever, onvoldoende informatie over het type gast en niet weten wat gasten precies gaan eten. Wastewatchers kent alle facetten waardoor voedselverspilling bij banqueting partijen kan ontstaan. 

Aangezien iedereen haar gasten optimaal wilt bedienen neem je geen risico en bied je liever iets meer aan dan te weinig. Stel je toch eens voor dat er voor jouw gast te weinig is! Je kan je alleen afvragen of een gemiddelde percentage van 20% voedselverspilling niet wat overdreven is om dit risico af te dekken. Dit is gewoon tijd- en geldverspilling.   

Wastewatchers kan jouw locatie helpen om de mate van voedselverspilling in kaart te brengen en samen met de gast, opdrachtgever, sales en keuken te kijken naar effectieve manieren om de gast zo optimaal mogelijk te bedienen, maar dan met zo min mogelijk voedselverspilling.

Service up, food waste down!

>> Bekijk hier wat Wastewatchers voor jouw banqueting locatie kan betekenen.

Niet weten hoeveel gasten er komen. Niet weten wat ze gaan kiezen. En niet weten hoeveel ze gaan eten. Dagelijks zijn bedrijfsrestaurant onderhevig aan variabelen waar ze zelf geen invloed op hebben.  

Hierdoor nemen veel bedrijfsrestaurants het zekere voor het onzekere, want je wilt immers geen ‘nee’ verkopen. Vooral bij bewerkelijke producten zoals soep, belegde broodjes, (maaltijd)salades en warme maaltijden ontstaat hierdoor voedselverspilling. Deze productitems worden doorgaans met 10% verspild. Zonde van het geld en de arbeid. 

Met een minimale extra inspanning van het keukenteam – door een kassakoppeling – helpt Wastewatchers jouw bedrijfsrestaurant met data-analyses over de mate van voedselverspilling, gastenaantallen en populariteit per product per dag. Dit stelt jouw locatie in staat om objectieve keuzes te maken, met minder voedselverspilling tot gevolg.

Dat is meer doen, met minder! 

>> Bekijk hier wat Wastewatchers voor jouw bedrijfsrestaurant kan betekenen.

De food & beverage in hotels is onlosmakelijk verbonden aan de kwaliteit en de beleving van de gast. Alles moet pico bello op orde zijn en o wee als er een klacht komt. Eén van de redenen dat hotels overdadig zijn met hun voedselaanbod. 

Wil de gast nog wel helemaal in de watten gelegd worden? Of begint de overdaad en voedselverspilling een doorn in het oog te worden voor de gast, vanwege de toenemende bewustwording over klimaatverandering? De huidige mate van voedselverspilling van 20% tot 25% bij ontbijt- en lunchbuffetten lijkt niet meer van deze tijd. 

Samen met het keukenteam kan Wastewatchers jouw hotel helpen. Data-analyses over de mate van voedselverspilling en individuele behoeftes/consumptie van jouw gast zijn de basis voor een effectieve manieren om jouw gast te faciliteren met een lunch of ontbijt. Hierdoor komt jouw service niet in het geding en daalt de voedselverspilling. 

Service up, food waste down! 

>> Bekijk wat Wastewatchers voor jouw hotel kunnen betekenen

In een wereld waar alles draait om de volgende gast, volmaakte perfectie en alles voor een goede restaurantrecensie, is voedselverspilling altijd secundair. Op het eind van de shift heb je voedselverspilling, maar eenmaal gerealiseerd is het moeilijk te voorkomen. En dus gaat het naar de groene kliko. 

Aangezien voedselverspilling secundair is – en in veel gevallen ook een zekerheid om de kwaliteit te waarborgen – komen weinig horeca bedrijven er aan toe om eens kritisch naar hun mate van voedselverspilling te kijken. Wat is goed? Wat is slecht? En hoeveel kost voedselverspilling mij per jaar? 

Op basis van de Food Waste Challenge is onderzocht dat de horeca circa €290 miljoen euro kan besparen. Een gemiddeld Nederlands restaurant verspilt jaarlijks €32.000,-! Wastewatchers kan helpen om deze verspilling inzichtelijk te maken per productcategorie, in euro’s en helpen reduceren. 

> Neem contact op voor meer informatie. 

Zoek je op Google naar ‘voedselverspilling zorg’ krijg je vele hits. Het onderwerp is hot! Echter, als je dieper door de hits spit, leer je dat het nog niet duidelijk is hoe de zorg voedselverspilling kan verminderen.

De praktijk toont echter aan dat het aanpakken van voedselverspilling in de zorgsector lastig is. Het is een secundair probleem en volgt na de echte grote problemen: arbeidskrapte en financiële krapte. De grote van het probleem is echter niet secundair. Gemiddeld wordt 20% tot 25% van het voedsel verspild in de zorgsector. 

Juist in deze sector is het te gek voor woorden dat er dagelijks duizenden euro’s aan goed voedsel verspild wordt en dat dagelijks honderden mensen voor de kliko aan het koken zijn. Wastewatchers kan jouw zorginstelling helpen, met een aanpak die van de werkvloer weinig tijd vraagt en financieel aantrekkelijk is.

Meer doen, met minder!

>> Bekijk hier wat Wastewatchers voor jouw zorginstelling kan betekenen.

Hoe Wastewatchers resultaat levert

De food & hospitality is een zeer fysieke sector. Het is mensenwerk, waarbij persoonlijk contact heel belangrijk is. Hierdoor zal Wastewatchers in nauw contact staan met de mensen op de werkvloer. Zij maken immers dagelijks het verschil.

Samen met de werkvloer wordt gekeken naar hoe er op een efficiëntie wijze metingen te registreren zijn, die vervolgens data-analyses verschaffen over de mate van voedselverspilling. Hiervoor gebruikt Wastewatchers een eigen ontwikkelde tool. 

Doordat Wastewatchers waardevolle en relevante data-analyses verschaft aan de werkvloer, ondersteunt ze de werkvloer met het begrijpen waarom specifieke zaken  op hun locatie gebeuren en met het maken van objectieve beslissingen. 

Door de werkvloer in staat te stellen om betere beslissingen te maken, wordt op unieke en zeer effectieve wijze resultaat behaald. Reducties van voedselverspilling met gemiddeld 20% zijn gangbaar. 

De werkvloer

Persoonlijk contact in de food & hospitality is belangrijk. Daarom begint Wastewatchers altijd met een fysieke afspraak met het (keuken)team. Zo leert Wastewatchers de locatie kennen.

Data-analyses

Met de inzet van een prijswinnende eigen ontwikkelde tool weet Wastewatchers de werkvloer te ondersteunen met waardevolle data-analyses om voedselverspilling te voorkomen. 

Resultaat

De unieke en effectieve werkwijze van Wastewatchers om de werkvloer met feiten en cijfers in staat te stellen betere beslissingen te maken levert resultaat. Reducties van 20% zijn gangbaar. 

MEER INFO OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

Neem vrijblijvend contact op via het formulier hiernaast en wij nemen spoedig contact met jou op. 

  • contact @ wastewatchers.eu
  • +31 6 39895578