Ons verhaal

Thomas Luttikhold is de oprichter van Wastewatchers. Nadat Thomas in 2013 zijn afstudeerscriptie over voedselverspilling had geschreven ontstond het idee. De bevindingen uit zijn onderzoek gaven zoveel inzicht in het potentieel van de impact die je kunt maken, zowel op het gebied van duurzaamheid als de economische voordelen voor bedrijven, dat Wastewatchers werd opgericht.

In 2017 werd Wastewatchers bekroond met een Europese prijs, de Refresh EU Food Solution Contest. Een prijs in het leven geroepen door de Europese Unie voor bedrijven die de beste oplossingen bieden tegen voedselverspilling.

Het Wastewatchers team

Ken de mensen achter Wastewatchers, ontdek de creatieve, technische en enthousiaste kanjers van ons team:

Missie

Met onze technologie en kennis bedrijven en overheden helpen voedselverspilling stoppen.

Elk jaar vragen wij meer van de aarde dan dat ze kan geven, waarmee we haar langzaam uitputten. Voedselverspilling speelt hier een belangrijke rol in, met grote ecologische en economische gevolgen.

Visie

Een efficiëntere voedsel en afval keten waardoor voedselverspilling binnen twee generaties verleden tijd is.

De wereldpopulatie blijft groeien waarmee ook de vraag naar voedsel verder stijgt. De aarde en wat ze ons kan geven groeit niet evenredig mee met deze vraag. Hierdoor wordt voedsel nog waardevoller dus moeten we de verspilling hiervan stoppen.

Doel

50% minder voedselverspilling in 2030 in Nederland.

Stiekem leggen we de lat nog een beetje hoger en zijn we pas echt tevreden als we meer dan de helft van de voedselverspilling hebben kunnen stoppen.

Onze strategische partners

Onze laatste blog posts

Openstaande vacatures

Wastewatchers is momenteel niet zoekende.