Wie is Wastewatchers

Sinds 2016 staan we met chefs, bedrijven en overheden schouder aan schouder in de strijd tegen voedselverspilling.

Hoe het begon

Nadat Thomas in 2013 zijn afstudeerscriptie over voedselverspilling geschreven had, ontstond het idee van Wastewatchers. De bevindingen die hij gedaan had konden zoveel impact maken op zowel duurzaamheid in zijn algemeen als economisch voordeel voor bedrijven, waardoor hij zijn werk door zette. Na enkele jaren als ZZP'er gewerkt te hebben richtte Thomas in 2016 Wastewatchers op. Sindsdien helpt Wastewatchers overheden en bedrijven met het voorkomen van voedselverspilling.
Lees hier hoe Wastewatchers voedselverspilling aanpakt
 • 1
  Missie

  Om samen met overheden en bedrijven voedselverspilling te stoppen.

  Elk jaar vragen wij meer van de aarde dan dat ze kan geven, waarmee we haar langzaamaan uitputten. Dit doen we onder andere door voedselverspilling. Een onnodige verspilling, met grote economische- en ecologische gevolgen.

 • 2
  Visie

  Voedselverspilling zal binnen twee generaties verleden tijd zijn.

  De wereldpopulatie blijft jaarlijks groeien, waarmee ook de vraag naar voedsel groeit. De aarde groeit niet mee met deze vraag en is gelimiteerd in haar aanbod. Hierdoor wordt voedsel alleen maar waardevoller en zullen we verspilling hiervan uitbannen.

 • 3
  Doelstelling

  Om de voedselverspilling in Nederland in 2030 met 50% te halveren.

  Stiekem leggen we de lat een beetje hoger en zouden we pas tevreden zijn als we meer dan de helft van de voedselverspilling hebben weten te voorkomen.

0 unieke metingen op food waste

gemeten in het Wastewatchers database