Wat kan ik tegen voedselverspilling doen
Als we samen allemaal een beetje voedselverspilling weten te voorkomen, is dat op de grote hoop al snel heel veel. Vandaar dat we enkele tips hebben hoe jij jouw voedselverspilling kan verminderen.
Voedselverspilling thuis
Voedselverspilling is thuis snel ontstaan. Denk aan de kliekjes achter in je koelkast die wachten om opgegeten te worden. Of wanneer je kleine kinderen hebt, waarvan het eetgedrag grilliger is dan het weer in een Nederlandse zomer en dit leidt tot bordresten. Of dat pak melk dat op de datum is, waarvan je de inhoud niet meer vertrouwt.
Op het oog lijkt deze verspilling klein, maar alles bij elkaar op de grote hoop is er toch sprake van een grote verspilling. Jaarlijks verspilt de gemiddelde Nederlander een slordige 34 kg te waarde van €100,-+. Hiervoor hebben wij enkele tips om dit te minimaliseren.
Vind hier enkele recepten ter inspiratie.
Voedselverspilling tijdens supermarkt bezoek
Alles wat de consument thuis verspilt moet ergens vandaan komen. Veel voedsel dat de consument verspilt komt van de supermarkt, vandaar dat wij enkele tips hebben om optimaal voorbereid naar de supermarkt te gaan.
Voedselverspilling tijdens het restaurant bezoek
Wellicht dat je tijdens een restaurant minder bezig bent met het terugdringen van voedselverspilling, wat ook compleet logisch is. Toch kan het je helpen om je eigen beleving in het restaurant te vergroten. Hiervoor hebben we onderstaande drie tips.
Voedselverspilling op het bordje van de facility manager
Als facility manager is de kans aanwezig dat je voedselverspilling figuurlijk op je bordje krijgt, omdat het een belangrijk onderdeel uitmaakt van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, of een duurzaam beleid. We kunnen ons voorstellen dat je in het begin niet weet waar je moet beginnen. Vandaar de onderstaande drie handvatten.
Informeer naar Wastewatchers' oplossing