Wat Wastewatchers tegen voedselverspilling doet

Om de jaarlijkse verspilling van 200.000.000 kg ter waarde van €5 miljard te stoppen, biedt Wastewatchers chefs, bedrijven en overheden de onderstaande vijf diensten aan in de strijd tegen voedselverspilling.

Bewustwording

Aangezien Wastewatchers onmogelijk bij alle kliko's aanwezig kan zijn wanneer voedsel verspild wordt, is onze werkwijze om ons te focussen op het veranderen van gedrag en de mensen die daadwerkelijk voedselverspilling kunnen voorkomen te ondersteunen. Een belangrijk onderdeel hiervan is bewustwording, welke wij overheden en bedrijven kunnen aanbieden door middel van: het delen van expertise, projectontwikkeling, trendtours, workshops en expertsessies.

expertise // trendtours // workshops // projectontwikkeling

Informeer naar meer

Tooling

Meten is weten. Om het probleem van voedselverspilling bij de bron aan te pakken is kennis nodig. Kennis die we samen met de locatie kunnen opdoen door inzet van onze eigen ontwikkelde online tool of andere getoetste methodes. Metingen kunnen gebeuren door middel van een quick scan, periodieke scans (bijv. per kwartaal) of continue.

quick scans // periodieke meten // continue meten

Informeer naar meer

Kennis

Data is waardeloos, zolang deze niet door mensen omarmt worden. Al jaren heeft Wastewatchers zich tot doel gesteld om theorie helder, begrijpelijk en goed over te brengen naar de praktijk. Daarom is Wastewatchers gespecialiseerd in het ondersteunen van keukenteams, door middel van simpele en heldere maandrapportages, assistentie en structureel geven van positive incentives.

maandrapporten // assistentie // positive incentives

Informeer naar meer

Conceptverandering

De horeca is soms een conservatieve sector, waarin weinig verandert. Hier is niks mis mee, totdat blijkt dat dingen anders en beter gedaan kunnen worden. Samen met overheden en bedrijven kijken wij kritisch naar bestaande concepten, bijvoorbeeld banqueting- en buffet concepten en kijken we of dingen beter kunnen wat leidt tot minder voedselverspilling, onderaan de streep evenveel geld en een betere klantperspectief.

conceptverandering // innovatie // technische oplossingen

Informeer naar meer

Voorspellende algoritmes

Hoeveel gasten ga ik vandaag ontvangen? En wat gaan ze kopen? Vragen waar restaurants met een open verkoop dagelijks mee zitten. Om geen ‘nee’ te verkopen bouwen ze zekerheden in, welke vaak leiden tot overschotten. Door middel van eigen ontwikkelde voorspellende algoritmes helpen we restaurants met het maken van betere inschattingen, waarmee voedselverspilling door het nemen van te veel zekerheid voorkomen kan worden.

voorspellende algoritmes // bezoekersaantallen voorspellen // afzet voorspellen

Informeer naar meer